Benodigdheden stage


Ga je stage lopen en/of volg jij een opleiding waar je speciale spullen of kleding voor nodig hebt? Dan kun je gebruik maken van deze regeling. Denk bijvoorbeeld aan speciale kleding voor koks of beroepen in de bouw. Misschien moet je ver reizen om naar je stage te gaan, dan kunnen je reiskosten vergoed worden uit deze regeling. Let op, dit is een Extra regeling. Dat betekent dat je een extra bewijsstuk nodig hebt om deze regeling te kunnen gebruiken. Deze regeling moeten je ouders/voogd apart aanvragen via 'Mijn Overzicht' en 'Extra regeling'.


Voor wie?
Kinderen van 12 tot en met 17 jaar op het voortgezet onderwijs (middelbare school en middelbaar beroepsonderwijs). Let op, om deze regeling te kunnen gebruiken heb je een bewijs van je school nodig (bijvoorbeeld een stageovereenkomst).


Bewijsstukken voor aanvragen Extra regeling
Bij het aanvragen van deze Extra regeling is het belangrijk dat er zowel vanuit jouw school als vanuit het stagebedrijf bewijs is dat je daar stage gaat lopen. Dat kan bijvoorbeeld een ondertekende stageovereenkomst zijn of een ondertekende verklaring die jouw stagebegeleider of het stagebedrijf heeft opgesteld. Op het bewijsstuk moet in ieder geval  staan:

  • Om welke persoon het gaat (jouw voor- en achternaam en eventueel geboortedatum).
  • Om welke opleiding het gaat.
  • Om welke stageperiode het gaat en hoeveel uur per week je aanwezig moet zijn.
  • Om welke materialen of kosten het gaat. Let op, we kunnen alleen kosten vergoeden die in de bewijsstukken vermeld staan.


Wat houdt het in?
Onder deze regeling vallen bijvoorbeeld speciale kleding die je nodig hebt voor een stage, reiskosten voor een stage en speciale veiligheidsmiddelen die je nodig hebt voor een stage. Deze regeling kan per persoon één keer gebruikt worden. Let op, er worden alleen kosten vergoed die op de bewijsstukken van jouw school en/of stage vermeld staan.


Gebruiken via declaratie
Deze regeling kan alleen gebruikt worden via declaratie. Dit budget hoeft niet in één keer besteed/gedeclareerd te worden. Het maximale bedrag dat vergoed wordt is € 75,- per kind.


Reiskosten declareren
Wil je reiskosten declareren? We kunnen alleen kosten voor reizen tussen thuis en stage vergoeden. Kosten voor reizen tussen thuis en school of tussen school en stage worden niet vergoed. Op de betaalbewijzen bij je declaratie moet duidelijk staan op welk traject er is gereisd en wanneer dat is geweest (datum moet binnen de stageperiode vallen). Gebruik je een OV-chipkaart, dan kun je een betaalbewijs aanleveren vanuit de app of online omgeving. Je kunt ook een papieren trein- of buskaartje indien als betaalbewijs.
 

Deze regeling gebruiken? Bekijk hier het complete aanbod van Kindpakket Rhenen.