Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

 

Binnen Kindpakket Rhenen kunnen kinderen sporten en cultuur beleven dankzij Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht. Voorheen was deze organisatie bekend onder de naam Jeugd Sportfonds en/of Jeugd Cultuurfonds. Het Jeugdfonds is als partner aangesloten bij Kindpakket Rhenen, en verzorgt apart de uitvoering voor haar eigen activiteiten. Sport en cultuur zijn daarom niet te boeken via deze website, maar moeten apart worden aangevraagd.

 

Voor wie?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar die opgroeien in een gezin met weinig geld. Klik hier om meer te lezen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
 

Wat wordt vergoed?

Wat? Vergoeding Website
Sport € 225,- per jaar, waarvan maximaal € 100,- voor kleding/attributen Ga naar de website           
Cultuur € 450,- per jaar, waarvan maximaal € 100,- voor kleding/attributen Ga naar de website

 

Jouw aanvraag

  • Een aanvraag voor hulp vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur moet worden gedaan door een intermediair. Dat is een tussenpersoon, bijvoorbeeld iemand uit het wijkteam, een schuldhulpmaatje, je juf of meester of iemand van de Voedsel- of Kledingbank.
  • Jouw tussenpersoon kan voor jou een aanvraag doen via de website van het Jeugdfonds Sport en/of het Jeugdfonds Cultuur. Als er een aanvraag voor jou is gedaan, wordt die in behandeling genomen en krijg je binnen drie weken een reactie. Jouw tussenpersoon kan de status van de aanvraag zien in het digitale aanvraagsysteem.
  • Er kan een aanvraag worden gedaan voor sport óf cultuur, niet voor allebei. Je kunt wel het ene jaar sporten en het volgende jaar muziekles volgen. 
  • Als de aanvraag compleet en geactiveerd is, kan binnen drie weken de factuur voor een sportieve of culturele activiteit betaald worden. De aanvraag is voor de duur van één kalenderjaar. Er kan één keer per jaar een aanvraag voor jou gedaan worden.
  • Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vergoedt rechtstreeks jouw kosten voor sport of cultuur aan de vereniging. Je hoeft dus zelf niets te betalen of voor te schieten. Als er na het betalen van contributie of lesgeld nog budget over is, kan daarvan maximaal € 100,- vergoed worden voor kleding of attributen.

 

Meer informatie? Klik op de links hieronder.
 

Jeugdfonds Sport Utrecht Jeugdfonds Cultuur Utrecht