Wat zijn de spelregels van het kindpakket?

 

Toetreding tot het kindpakket aanvragen

 • Een aanvraag voor het kindpakket moet worden gedaan en/of goedgekeurd door een ouder of voogd. Let op, het gaat hier om het aanvragen van toetreding tot het kindpakket. Het plaatsen van een boeking kunnen kinderen van 12 jaar en ouder wel zelf doen.
 • Kinderen jonger dan 4 jaar en ouder dan 18 jaar komen niet in aanmerking voor het kindpakket.
 • Het kindpakket is alleen bestemd voor inwoners van de gemeente Rhenen.
 • Kinderen (binnen de genoemde leeftijdscategorie) van wie de ouders/voogd een uitkering ontvangen van gemeente Rhenen, hebben automatisch recht op het kindpakket.
 • Kinderen (binnen de genoemde leeftijdscategorie) wiens ouders een laag inkomen hebben, hebben recht op het kindpakket als het inkomen van de ouders voldoet aan de geldende inkomensnormen. 
 • Elke aanvraag voor het kindpakket wordt zorgvuldig getoetst. Aanvragers krijgen binnen vier weken per e-mail een bevestiging of afwijzing.

 

Regelingen aanvragen/boeken

 • Je kunt een boeking niet annuleren. Dus als je eenmaal een regeling geboekt hebt, is het niet meer mogelijk om deze terug te draaien. Denk daarom goed na over je keuze voordat je een boeking plaatst.
 • De kosten voor goederen, diensten of activiteiten die via deze website bij geselecteerde aanbieders worden geboekt, worden rechtstreeks betaald aan de aanbieder. De gebruiker van het kindpakket hoeft zelf niets te betalen.
 • Spullen, diensten en activiteiten die binnen de regelingen van het kindpakket vallen, maar niet worden afgenomen bij één van de aanbieders op de website, kunnen bij de meeste regelingen worden vergoed via een declaratieregeling.
 • Voor een aantal regelingen kan slechts eenmalig gedeclareerd worden. Dat betekent dat het hele bedrag in één keer ingediend moet worden. 

 

Ruilen/retour

Let op, artikelen mogen alleen geruild worden voor een ander (onbeschadigd) exemplaar van hetzelfde artikel, of voor artikelen die dezelfde geldelijke waarde vertegenwoordigen én binnen de regelingen van het kindpakket vallen. Dat betekent dat bijvoorbeeld een computer niet geruild mag worden voor een wasmachine die even duur is, maar wel voor een computer van een ander merk die even duur is. Een woordenboek kun je niet ruilen voor bijvoorbeeld krasloten of een tijdschrift, maar wel voor een etui (als de aanbieder zowel de woordenboekregeling als de schoolspullen regeling ondersteunt). Het is niet mogelijk om artikelen terug te brengen en er contant geld voor te krijgen.

 

Communicatie

 • Alle communicatie rondom het kindpakket verloopt zoveel mogelijk digitaal. Een e-mailadres is verplicht voor de hoofdaanvrager, maar ook voor alle andere gezinsleden wordt het aangeraden om een e-mailadres door te geven.
 • Bewijsstukken kunnen alleen digitaal worden ingediend via je persoonlijke omgeving. Declaraties kunnen worden ingediend via 'Declaratie indienen'. 

 

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

 • Alle sportactiviteiten worden verzorgd door Jeugdsportfonds. Het aanbod van Jeugdsportfonds is niet te boeken via deze website. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning  heb je een indicatie (een bewijs) nodig van het Jeugdsportfonds. Meer informatie vind je hier.
 • Alle culturele activiteiten worden verzorgd door Jeugdcultuurfonds. Het aanbod van Jeugdcultuurfonds is niet te boeken via deze website. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning heb je een indicatie (een bewijs) van het Jeugdcultuurfonds nodig. Meer informatie vind je hier.