Hoe kan ik Kindpakket Rhenen aanvragen?

 

Je ouder(s) of voogd kunnen het kindpakket voor jou aanvragen via de knop 'Kindpakket Rhenen aanvragen' hieronder. Heb je nog broers of zussen die ouder zijn dan 4 jaar maar jonger dan 18 jaar? Dan kan het kindpakket ook voor hen worden aangevraagd.
 

Kindpakket Rhenen aanvragen

 

Ik heb het kindpakket aangevraagd, en dan?
Je aanvraag voor het kindpakket wordt door ons gecontroleerd en getoetst. Het toetsen van de aanvraag duurt maximaal acht weken. Daarna ontvang je van ons een reactie op jouw aanvraag. 

1. Wordt jouw aanvraag goedgekeurd?
Dan krijgt de ‘hoofdaanvrager’ (je ouder of voogd) een bevestiging per e-mail. Daarin staan de inloggegevens voor het hele gezin. Kinderen van 12 jaar of ouder krijgen hun eigen inloggegevens en kunnen zelf boekingen plaatsen.

2. Wordt jouw aanvraag afgewezen?
Dan krijgt de ‘hoofdaanvrager’ ook bericht per e-mail, waarin staat dat je helaas geen recht hebt op het kindpakket.


Extra regelingen aanvragen

Wanneer je aanvraag voor het kindpakket is goedgekeurd, kun je van de meeste regelingen gebruik maken. Voor sommige regelingen is een extra bewijsstuk nodig. Deze regelingen noemen we Extra regelingen. Deze regelingen moet je apart aanvragen. Dat moet gedaan worden door de ouder/voogd, kinderen (van 12 jaar en ouder) mogen niet zelf een Extra regeling aanvragen. De aanvraag doe je door in 'Mijn overzicht' te klikken op 'Extra regeling' (bij het plusje). Daar kies je het gezinslid en de Extra regeling. Vervolgens moet je het bewijsstuk uploaden. Voor veel regelingen binnen Kindpakket Rhenen is dat de plaatsingsbrief van jouw middelbare school, maar het kan ook zo zijn dat je een formulier moet invullen. Kijk goed welk bewijsstuk er gevraagd wordt. Als je aanvraag voor een Extra regeling is goedgekeurd, ontvang je van ons bericht. Heb je hier vragen over, dan kun je altijd contact met ons opnemen.